Humus en Fulvinezuur

Humus, wat is het?

Humuszuur is een natuurlijke stof die voorkomt in onze eigen bodem. De stof is belangrijk voor de bodemvruchtbaarheid en de groei van planten. Omdat humus kan bestaan uit een verzameling van verschillende natuureigen stoffen krijgt het ook vaak de naam "humussubstanties".
Humus komt in de natuur zowel voor in de bodem (modder/turf, bruine kool en sedimenten), als in het water, (voorheem zelfs in ons drinkwater). Humus(substanties) ontstaan door de "biodegradatie" van dood organisch materiaal zoals verteerde plantenresten. Dit proces wordt humificatie genoemd.
Humificatie is een proces dat erg langzaam gaat. Het duurt minimaal 6-12 maanden om een humusachtige substantie als compost te maken, maar in de natuur duurt de vorming van een humuslaag veel langer. Sommige humuslagen zijn al 40 miljoen jaar geleden ontstaan en zitten 2 a 3 meter diep in de bodem.
Interessante stof! Maar wat doet humus nu precies in DogHumic? De positieve effecten van humus in onze producten hebben met name effect op de darmflora van uw hond:

1. Ondersteunt de darmgezondheid: Humuszuur is als een soort "voedsel" voor de goede bacteriën in de darmen van je hond. Het helpt deze bacteriën te groeien en gezond te blijven.
2. Sterkere darmwand: Humus helpt de darmwand sterker te maken. Een gezonde darmwand voorkomt dat schadelijke stoffen, zoals bacteriën en toxines, de bloedbaan binnendringen. Humuszuur kan helpen om deze muur sterker te maken, zodat de darmen beter kunnen werken.
3. Minder ontstekingen: Soms kunnen de darmen ontstoken raken. Humuszuur kan helpen om die ontstekingen te verminderen. Dat is belangrijk om de darmen gezond te houden.

https://www.bioag.eu/humus/humuszuur/

Inklapbare content

Fulvine, wat is het?

Fulvinezuur is een van de kleinste moleculen van de natuur. Zuiver fulvinezuur is "ongebonden". Dit wil zeggen dat het geen mineralen, metalen, vitaminen of andere kleine stoffen bevat. Doordat fulvinezuur ongebonden is, werkt het als het ware als een soort transporteur binnen het lichaam van uw hond.
Fulvinezuur kan giftige stoffen 'vastpakken', onschadelijk maken en via de ontlasting/urine uit het lichaam van uw hond "transporteren". Dit zorgt ervoor dat die stoffen geen schade aanrichten in de darmen.
De positieve effecten van fulvine in onze producten hebben volledig te maken met de "bindende" eigenschap van de stof:

1. Beter opnemen van voeding: Fulvinezuur kan vanwege de bindende eigenschap helpen om voedingsstoffen uit het eten van uw hond beter op te nemen. Zo haalt uw hond meer goede dingen uit het eten.
2. Afvoeren van giftige/schadelijke stoffen: Fulvinezuur kan giftige en/of schadelijke stoffen 'vastpakken' en onschadelijk maken. Dit zorgt ervoor dat die stoffen geen schade aanrichten in de darmen.
3. Bevordert de weerstand: Fulvinezuur kan helpen om het lichaam van je hond te beschermen tegen ziekte. Het werkt als een soort schild dat de cellen van je hond beschermt tegen schadelijke dingen die hen kunnen beschadigen. Hierdoor blijven de cellen gezonder en helpt het bij het voorkomen van ziektes.

https://www.bioag.eu/humus/fulvinezuur/

Inklapbare content